Ana Sayfa
Hakkımızda
Hukuksal Haklarınız
Sorumluluk İlkesi
Online Talep Formu
Site Haritası
İletişim

HİZMETLERİMİZ
Marka Tescili
Tasarım Tescili
Patent Tescili 
Faydalı Model Tescili
Coğrafi İşaret
Yurtdışı Tescili
Barkod Tescili
İSO Kalite Danışmanlığı
CE Danışmanlığı
GOST-R Belgesi

 

  Marka Tescili !  
     
  Marka; "Bir işletmenin mal veya hizmetlerini bir başka işletmenin mal veya hizmetlerinden ayırt etmeyi sağlaması koşuluyla kişi adları dahil, özellikle sözcükler, şekiller, harfler, sayılar, malların biçimi veya ambalajlan gibi çizimle görüntülenebilen veya benzer biçimde ifade edilebilen, baskı yoluyla yayınlanabilen ve çoğaltılabilen her türlü işaretleri içerir."Marka, mal veya ambalajı ile birlikte tescil ettirilebilir. Bu durumda mal veya ambalajın tescili marka sahibine mal veya ambalaj için inhisari bir hak sağlamaz. Tescilli bir markanın ayırt edici karakterini değiştirmeden, farklı unsurlarla kullanılması, markayı kullanma kabul edilir.

Marka Hakkı, markanın 556 sayılı Markaların Korunması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname hükümlerine göre tescil edilmesi ile elde edilir. Tescilli bir marka, başkasına devredilebilir, miras yoluyla intikal edebilir, kullanma hakkı lisans konusu olabilir, rehin edilebilir ve teminat olarak gösterebilir.

Marka Koruma Süresi 10 yıldır. Bu süre 10 yılda bir yenilerek uzatılabilir.İ,

Markanız sektörünüzde ürettiğiniz ürün/ürünlerin veya hizmetlerin adı ve/veya simgesidir.

Piyasadaki kariyeriniz, uzun yıllar verdiğiniz emeğiniz, kalite, dürüstlük gibi ilkelerinizi taşıyan ve belki de tesislerinizden daha da değerli olan firmanızın en önemli aktiflerindendir.

Bu en önemli aktifinizin bir an olsun elinizden alındığını ve üzerine ağır yaptırımlara maruz kaldığınızı düşününüz. Tüm emekleriniz ve prestijiniz bir anda yok olabilir.

İşte bu ve benzeri olaylarla karşılaşmamak için MARKANIZI koruma altına alınız.

Unutmayınız ki marka bir güçtür.

NOT: Firma ünvanınız asla marka değildir. Unvan tescili sadece mali ve hukuki olarak gerçek veya tüzel kişiliğinizi temsil eder.


MARKANIN UNSURLARI :

Ayırt edici nitelik
İşaret
Teşebbüs


MARKANIN İŞLEVLERİ

Malın menşeini gösterme işlevi
Ayırt etme işlevi
Malın kalitesini garanti etme işlevi
Reklam işlevi
Alıcı çekme – itibar işlevi


MARKALARIN ÇEŞİTLERİ

1. KULLANIM AMACINA GÖRE;
• Ticaret Markası: Bir işletmenin imalatını ve /veya ticaretini yaptığı mallan, başka işletmelerin mallarından ayırt etmeye yarayan işarettir.
• Hizmet Markaları: Bir işletmenin hizmetlerini diğer işletmelerin
hizmetlerinden ayırt etmeye yarayan işarettir. Birden fazla gerçek veya tüzel kişi, birlikte kullanmak istedikleri markayı ticaret markası ve/veya hizmet markası olarak ad veya unvanlarını başvuru formu üzerindeki başvuru sahibi bölümüne birlikte yazarak başvuru yapabilirler.
 

2. SAHİPLERİNE GÖRE ;
• BİREYSEL (FERDİ) MARKA : sadece adına tescilli olduğu kişi veya kişilere hak sağlayan markalara bireysel marka denir. Marka gerçek veya tüzel kişi adına tescil edilebilir.
• VEKİL TEMZSİLCİ MARKASI: bazen bir firma yöneldiği piyasanın koşullarını göz önüne alarak ve itibarını koruyabilmek gibi sebeplerle markanın kendi adına değilde vekili adına tescil edilmesini isteyebilir.
• ORTAK MARKA: Üretim veya ticaret veya hizmet işletmelerinden oluşan,
bir gurubun mal veya hizmetlerini diğer işletmelerin mal veya hizmetlerinden ayırt
etmeye yarayan işarettir.
• GARANTİ MARKASI: Marka sahibinin kontrolü altında bir çok işletme tarafından o işletmelerin ortak özelliklerini, üretim usullerini, coğrafi menşelerini ve kalitesini garanti etmeye yarayan işarettir.


3.BİR ÇEVREDE TANINMIŞLIĞI BAKIMINDAN ;

• ALELADE MARKA: marka KHK , genel olarak markaları düzenlemektedir. Tanınmış olsun olmasın tüm markalar , KHK de ifade edilen korumalardan yararlanır.
• MARUF MARKA – TANINMIŞ MARKA: bir marka belirli bir ticari çevre içinde tanınan ve belirli bir alıcı çevresinin dışına çıkmayan bir tanınmışlık düzeyinde ise maruf marka denir. Ancak bir marka , bir ticari çevreden daha geniş yada çok geniş çevrelerce biliniyorsa buna TANINMIŞ MARKA denir. Eğer bir marka uluslar arası düzeyde tanınmışsa buna , ULUSLAR ARASI MARKA/DÜNYA MARKASI denir.


4.TESCİLİN ETKİSİNİ GÖSTERDİĞİ ALAN BAKIMINDAN ;
• ULUSAL MARKA: bir marka, bulunduğu ülke ile sınırlı korumaya sahipse (ülkesellik), ulusal marka denir.
• TOPLULUK MARKASI: topluluk markası 20 aralık 1993 yılında topluluk markası hakkında tüzük ile yürürlüğe girmiştir. Tüzük ile tüm Avrupa birliği’nde etk,in olmak üzere bir merkezi ofis kuruldu. (OHMI – Office fort he Harmonisation of the Internal Market) ve 1 ocak 1996 tarihinden itibaren geçerli olmak üzzre bu ofise yapılacak markaya ilişkin başvuruların tüm üye ülkelerde yapılmış sayılacağı ve korunacağı kabul edilmiştir.
Ancak topluluk markası, üye devletlerin kendi ulusal marka hukuku sistemlerine dokunmamaktadır. Yine her AB üyesi ülkenin kendi iç hukuku uyarınca markalar korunmaktadır. Ancak topluluk markası olarak ofise tescili yapılan bir marka tüm AB çapında korunmuş olmaktadır.
Bir türk vatandaşı; Türkiye , Paris sözleşmesi’ ne ve dünya ticaret örgütü kuruluş anlaşmasına taraf olduğu için topluluk markasından yararlanabilecektir.
• MADRİD SİSTEMİ BAKIMINDAN ULUSLAR ARASI MÜSECCEL MARKA: bir ülkede korunabilmesi için kural olarak korunacağı ülkede tescil edilmesi gerekir. Bu da bir prosedürü gerektirir ve uzun zamana masrafa ve emeğe mal olur. İşte uluslar arası tescil sistemi bunu önler. Buna göre; bir ülkede marka için başvuran kişi, uluslar arası tescil sistemi gereğince markasının korumasını talep ettiği bütün ülkelerde korunacaktır. Madrid sistemi denilen bu sistem Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) tarafından idare edilmektedir. Bu sistem 1891 tarihli Madrid anlaşmasını ve 1989 da kabul edilip 1996 da yürürlüğe giren Madrid Protokolünü kapsar.


5.MÜSECCEL OLUP OLMAMASI BAKIMINDAN :

Marka KHK korumasından faydalanabilmel için markanın tescil ettirilmiş olması şarttır. Ancak bazı hallerde markasını kullanan fakat tescil ettirmeyen kişiler de bir takım haklar sağlanmıştır. Tescilsiz bir markanın sahibi de KHK M.8/3 göre üçüncü kişinin tescil başvurusuna itiraz edebilir ya da KHK m. 42/1-B ye göre müseccel markanın hükümsüzlüğünü ileri sürebilir.

6. KORUYUCU MARKA: Marka KHK de yer almayan bu kavram uygulama ve öğreti tarafından ortaya konulmuştur. Koruyucu marka, bir markayı tecavüzden korumak amacıyla , ona çok benzeyen işaretlerin tescil ettirilmesi ile oluşur.

Ücretsiz Marka Sorgulama - Marka Tescil Ofisi ,marka tescili marka tescili sorgulama marka tescili nedir marka arama türk patent marka tescil marka tescil sorgulama marka tescil belgesi marka tescil işlemleri ,marka tescil,marka,tescil,marka araştırma,marka sorgulama,ucuz marka tescil,online marka tescil,patent tescil,marka patent tescil,internetten marka tescili,marka tescil kampanyası,marka uzmanı,marka sınıfları,internet projeleri ,marka tescil,marka,tescil,marka araştırma,marka sorgulama,ucuz marka tescil,online marka tescil,patent tescil,marka patent tescil,internetten marka tescili,marka tescil kampanyası,marka uzmanı,marka sınıfları,marka tescil istanbul,marka tescil | marka tescili | online marka tescil | internetten marka tescili | Marka Sorgula | Ücretsiz Marka Araştırması | Marka Patent Tescili |Marka Bilgileri bylore net reklamları ufuk çetinkaya . mecidiyeköy marka tescil ajansı

 
     
 
Çetinkaya Marka Patent Danışmanlık Hizmetleri.Ltd.Şti    

 

 
 

Copyright © 2009 Bu Sitenin Tüm Hakları  Çetinkaya Patent'e Aittir  Elektronik Ortamda Kopyalanması Yasaktır